RSS

Atnaujiname nešiojamąjį kompiuterį

  • Komentarų nėra Komentarai
    Parašyta: 2008 08 28

    Pradėjo strigti mūsų nešiojamasis kompiuteris? Lėtai dirba ar net stringa įvairios programos? Tuomet būtų pats laikas atnaujinti savo nešiojamąjį kompiuterį. Nebūtina pirkti kito kompiuterio vien dėl to, kad baterija laiko apie pusvalandį ar dažnai pakimba programos (Word, Excel). Taip pat norint patobulinti kompiuterį užtenka prie jo prijungti įvairių įrenginių.

    Praplečiame kompiuterio darbinę atmintį

    Jei kompiuteris dažnai pakimba, būtų pats laikas pagalvoti apie atminties pakeitimą ar praplėtimą. Jei darbinės atminties yra tik 256 MB, tuomet galima praplėsti iki 512 MB, 2 GB ar net daugiau. Atminties dydis priklauso nuo atminties tipo ir nuo to kiek laisvų lizdų yra. Jei yra tik 1 lizdas laisvas, tuomet reiks pakeisti seną atmintį, jei 2 l;aisvi lizdai, tada galima įdėti dvi vienodo tipo atmintis. Patariama rinktis vienodo tipo atmintį ir vienodos gamintojos, nes gali pasitaikyti ir taip, kad skirtingos atmintys kartu neveikia. Pakeisti atmintį visai nesunku. Apatinėje nešiojamojo kompiuterio dalyje turime susirasti dangtelį, kuris dengia atmintį. Jį nuimsime atsukę varžtelius. Ištraukti atmintį iš lizdo reikia atsargiai, dažniausiai atmintinę prilaiko spaustukai, kuriuos nuspaudę išimsime lengvai. Įjungus kompiuterį po atminties pakeitimo jis pradės naudoti naująją atmintį. Atminties kaina priklauso nuo atminties tipo ir talpos.

    Keičiame kompiuterio kietąjį diską

    Dažnai mėgstame siųstis filmus ir mūsų kietasis diskas tapo pilnas? Tuomet galime nusipirkti nešiojamą išorinį kietąjį diską, kuris bus prijungiamas naudojant USB jungtį. Tačiau žymiai patogiau yra, kai turime talpesnį vidinį diską. Prieš perkant kietąjį diską reiktų susižinoti, kokia jungtimi jis bus prijungiamas prie mūsų kompiuterio. Išimti kietąjį diską reikia pro apatinę kompiuterio dalį. Atsukę plokštelę dengiančią diską, taip pat turime atsukti laikiklį, kuris prilaiko patį diską. Pakeitus naująjį kietąjį diską reikės iš naujo įdiegti operacinę sistemą (Windows, Linux…).

    Pakeičiame akumuliatorių

    Pakeisti bateriją taip pat nėra labai sunku. Atsukę varžtelius išimame akumuliatorių iš korpuso. Prieš perkant akumuliatorių turime žinoti kokio modelio mums reikia. Modelį sužinoti galime, pažiūrėją ant akumuliatoriaus korpuso arba tiesiog nusinešti seną akumuliatorių į parduotuvę ir ten jums parinks tokį patį modelį. Įdėjus naująjį akumuliatorių jį pilnai įkraukime ir galime vėl naudotis savo “noutbuku”, kurio veikimas daug ilgesnis nei prieš tai.

Rašyti komentarą

October 2024
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Archyvas

Video reportažas

  • Apklausa

    • Ar reikia šiam tinklapiui forumo?

      Rodyti rezultatus