RSS

„Google” konkuruos su „Facebook“ ir „Twitter“ (video)

  • 1 komentaras1 Comment Komentarai
    Parašyta: 2010 02 11

    188912-google-buzz_slide1

    „Google“ pristatė naują socialinio tinklo svetainę „Buzz“, praneša Bbc.com.

    Nauja internetinė paslauga, tiesiogiai sujungta su elektroniniu paštu „Gmail“, leis vartotojams talpinti ir atnaujinti įrašus, dalintis informacija ir komentuoti draugų pranešimus.

    Ši internetinė „Google“ svetainė tampa tiesioginiu konkurentu tokiems populiariems socialiniams puslapiams, kaip „Facebook“, kurio naudotojų skaičius pasiekė beveik 400 milijonų nuo pasirodymo 2004 metais.

    „BBC“ technologijų žurnalistas Rory Cellan-Jones sakė, kad tai stambus „Google“ bandymas užimti savo vietą tarp socialinių tinklų. „Buzz“ turės įdomių dar nematytų naujienų, ypatingai naudojimui mobiliuoju telefonu“, – sakė jis. „Klausimas tik tas, ar to bus gana pervilioti naudotojus nuo „Facebook“ ar „Twitter“?

    „Rival Yahoo“ jau siūlo paslaugą, kuri leidžia žmonėms matyti naujienas elektroninio pašto „Yahoo“ puslapyje iš „Twitter“ ir „Flicr“.

    „Buzz“ veiks tiesiogiai „Google“ nemokamo elektroninio pašto „Gmail“ puslapyje. Naudotojai galės privačiai ar viešai keisti savo statusą ir dalintis savo informacija iš tokių internetinių puslapių kaip „Twitter“, „YouTube“, „Flickr“ ir „Picasso“.

    Žinutės atsirandančios „Buzz“ iš karto atsiras tarp kitų naudotojo gautųjų laiškų. Puslapis taip pat turės tokią funkciją, kaip „Twitter“ galimybė „sekti“ žmones ir jų įrašus, bei tokią, kaip „Facebook“ – pažymėti patinkančius įrašus.

    „Google Buzz“ vadybininkas Toddas Jacksonas sakė, kad tai bus „visai naujas pasaulis „Gmail‘e“, per „Google“ surengtą spaudos konferenciją.

    Kompanija sujungė “Buzz” su žemėlapių ir mobiliųjų telefonų platformomis. Pavyzdžiui, jie pateikė programą mobiliesiems telefonams, naudojantiems jų operacinę sistemą. Nauji įrašai išsiųsti iš mobiliųjų telefonų ne tik turės pažymėtą datą ir laiką, bet ir lokaciją.

    Tai nėra pirmasis kartas, kai „Google“ bando įkurti socialinę svetainę. 2004 metais ji išleido „Orkut“. Nors ji buvo populiari Brazilijoje ir Indijoje, tačiau kitur ją užgožė tokios svetainės, kaip „Facebook“.

    Šiuo metu visame pasaulyje populiariausia socialinio bendravimo svetainė yra „Facebook“. Praėjusią savaitę jie pristatė naują svetainės išdėstymo versiją ir dizainą atskiroms paslaugos dalims. Tai leidžia paprasčiau ieškoti žinučių ir pokalbių.

    Šaltinis: alfa.lt

1 Comment

  1. #1
    app ads
    October 15th, 2014 at 13:48

    su žemėlapių ir mobiliųjų telefonų platformomis. Pavyzdžiui, jie pateikė programą mobiliesiems telefonams, naudojantiems jų operacinę sistemą. Nauji įrašai išsiųsti iš mobiliųjų telefo

    Rašyti atsakymąRašyti atsakymą

Rašyti komentarą

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Archyvas

Video reportažas

  • Apklausa

    • Ar reikia šiam tinklapiui forumo?

      Rodyti rezultatus