RSS

„Windows 7“ versiją mėginantys atsisiųsti internautai sutrikdė „Microsoft“ serverių darbą

  • 1 komentaras1 Comment Komentarai
    Parašyta: 2009 01 11

    Netgi kompanijos „Microsoft“ galingos tarnybinės stotys neįstengė susidoroti su lankytojų antplūdžiu, kai internautai iš visos pasaulio penktadienį puolė siųstis nemokamą bandomąją naujos operacinės sistemos „Windows 7“ versiją, kuri ilgainiui turėtų pakeisti dabartinę „Windows Vista“.Virtuali klientų eilė internete susidarė likus kelioms valandoms prieš planuojamą „Windows 7“ bandomosios versijos pristatymą „Microsoft“ būstinėje Vašingtono valstijoje 12 val. vietos laiku.„

    „Internete laukė žmonių eilė, todėl (programa) buvo išleista ne lygiai vidurdienį, o apie vidurdienį“, – sakė vienas „Microsoft“ atstovas, pristatantis kompanijos naujausius kūrinius Las Vegase vykstančioje Elektronikos vartotojų parodoje.

    Užklausų lavina sulėtino galingų „Microsoft“ kompiuterių darbą, sukeldama trukdžius ir vartotojų nusivylimą.

    „Microsoft“ nurodė, kad bandomąją „Windows 7“ versiją bus galima atsisiųsti iki paskutinės sausio dienos.

    Programinės įrangos milžinė tikisi sulaukti vartotojų atsiliepimų, kurie padėtų patobulinti naująją operacinę sistemą, tačiau kompanija neplanuoja didesnių pakeitimų arba priedų.

    „Patyrėme šiokių tokių keblumų su „Windows Vista“, kuri tapo įvairių savybių kratiniu ir ne visiškai atliko savo paskirtį, – sakė Mike’as Ybarra, „Microsoft Windows“ programos vyriausiasis vadybininkas. – „Ten buvo daug nevykusių naujovių. Žmonės prašė daug ką pakeisti. „Windows 7“ yra labai drausminga.“

    Privačios firmos „Directions On Microsoft“ analitikas Michaelas Cherry sakė, jog „Microsoft“ siekis „suvaldyti savo entuziazmą“ jam padarė įspūdį.

    „Microsoft“ patobulino operacinę sistemą „Vista“, tačiau pasirūpino, kad ji būtų suderinama su senesne programine įranga.

    „Vista“ taip smarkiai skyrėsi nuo „Windows XP“, jog buvo sunkiai suderinama su kai kuriomis žmonių naudojamomis senesnėmis programomis ir ankstesnių kartų kompiuteriais.

    „Microsoft“ įveda tam tikrus reikalingus evoliucinius pokyčius, o ne revoliucines permainas, kurios kelia sumaištį“, – sakė M.Cherry.

    „Microsoft“ neatskleidė, kada pasirodys galutinė „Windows 7“ versija.

    M.Cherry mano, kad kompanija sieks pateikti rinkai naująją operacinę sistemą, kad ją būtų galima iš anksto įdiegti naujuose kompiuteriuose, pasirodysiančiuose parduotuvių lentynose prieš naujųjų mokslo metų pradžią ir didžiąsias 2009 metų šventes, kada pardavimų kiekis smarkiai padidėja.

    Pasak „Microsoft“ vyriausiojo vykdomojo direktoriaus Steve’o Ballmerio, „Windows 7“ palengvins kasdienį darbą kompiuteriu, bus greičiau įkraunama, tausos kompiuterių baterijas ir supaprastins „išmaniųjų“ įrenginių įdiegimą į kompiuterinius tinklus.

    „Pagal mūsų koncepciją dažniausiai naudojamas programas žmonės galės įjungti vienu spragtelėjimu, o failus – dviem spragtelėjimais, – M.Ybarra sakė demonstruodamas „Windows 7“ parodos susirinkimų salėje. – Jums nereikės įjungti naršyklės, kad pasiektumėte tinklalapį – pakaks spragtelėti piktogramą.“

    Perstūmus žymeklį į apatinį darbastalio kampą visi atviri langai tampa permatomi, todėl vartotojai galės pasiekti po jais esančias piktogramas, neuždarant ir nesumažinant langų.

    „Home Group“ funkcija supaprastina buitinių kompiuterinių tinklų kūrimą, todėl skirtingus kompiuterius naudojantys šeimos nariai galės lengvai prisijungti prie įrenginių, tokių kaip spausdintuvai, taip pat pasiekti muzikos arba vaizdo failus.

    Naujoje operacinėje sistemoje taip pat įdiegta paprasto išorinių įrenginių, tokių kaip mobilieji telefonai, MP3 grotuvai ir skaitmeniniai fotoaparatai, prijungimo funkcija „Device Stage“, taip pat užtikrinta galimybė kompiuteryje saugomus vaizdo ir muzikos failus per tinklą pasiekti kitais „išmaniaisiais“ įrenginiais.

    „Nuo tada, kai užklupau savo dešimtmetį sūnų žiūrint vaizdo įrašus ir klausantis muzikos per savo kompiuterį, užuot ruošus pamokas, visus daugialypės terpės failus laikau savo kompiuteryje“, – sakė M.Ybarra. – „Play To“ funkcija užtikrina, kad pramogos bus prieinamos tik atlikus darbą.“

    „Windows 7“ taip pat įdiegta galimybė naudoti lietimui jautrius ekranus, galinčius pakeisti tradicines klaviatūras ir pelytes.

    Naujosios operacinės sistemos bandomoji versija išleista anglų, arabų, rusų, kinų ir vokiečių kalbomis.

    „Microsoft“ sukurta ankstesnioji operacinė sistema „Vista“ sulaukė gausios vartotojų kritikos nuo pat jos išleidimo 2007 metais, o žmonės vengė ją diegti į savo kompiuterius.

    „Windows 7“ taps geresniu žingsniu nuo „Vista“, negu perėjimas prie „Vista“ nuo „Windows XP“, – sakė „Directions On Microsoft“ analitikas Mattas Rosoff. – Manau, kad sprendimas pavadinti (naująją sistemą) „Windows 7“ neabejotai reiškia naują pradžią.“

    Taip pat skaitykite: Sukurtas cementas, naikinantis CO2

    Šalitnis: alfa.lt

1 Comment

  1. #1
    James William
    June 14th, 2016 at 6:13

    Really this is a nice and valuable website. It is a website that is worth admiring because the color schemes used in this website are very attractive.
    I hope you will keep this website updated so users can come and read interesting stories.
    http://gymmatscompany.co.uk/

    Rašyti atsakymąRašyti atsakymą

Rašyti komentarą

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Archyvas

Video reportažas

  • Apklausa

    • Ar reikia šiam tinklapiui forumo?

      Rodyti rezultatus