RSS

„Google“ ir „Amazon“ knygas perkelia į mobiliuosius telefonus

  • Komentarų nėra Komentarai
    Parašyta: 2009 02 07

    amazon-logo

    Bendrovės „Google“ ir „Amazon.com“ siekia dar labiau išplėsti elektroninių knygų rinką, rašo „The New York Times“.

    Vakar „Google“ pranešė, kad 1,5 mln. jos nuskenuotų ir nemokamam naudojimui skirtų knygų jau yra pasiekiamos ir mobiliaisiais įrenginiais, tarp jų – „iPhone“, „T-Mobile G1“ bei kitais išmaniaisiais telefonais. Visos šios knygos telefonu pasiekiamos per naująją „Google“ knygų mobiliosios paieškos svetainę. Skirtingai nei stacionarių kompiuterių vartotojams skirta knygų paieškos versija, mobilioji leidžia parsisiųsti vien tik tekstą, todėl pasirinktos knygos parsisiuntimas trunka trumpiau. Beje, norintys gali skaityti savo telefonuose ir kai kurių žurnalų,pvz., „Popular Science“ ar „New York Magazine“ senesnius numerius.

    Kadangi „Google Books“ programa internete gali pateikti tik tuos kūrinius, kurių autorių teisių galiojimas yra pasibaigęs ar tuos, dėl kurių atskirai susitarta su leidėjais, daugumos naujausių knygų svetainėje skaitytojai neras.

    Šią spragą bandys užpildyti „Amazon.com“ knygynas, pranešęs, kad populiariam jo el. knygų skaitymo įrenginiui „Kindle“ pritaikytos knygos bus prieinamos ir mobiliųjų telefonų vartotojams.

    „Amazon.com“ atstovas atsisakė nurodyti, kada bus galima į telefonus parsisiųsti naujausias „Kindle“ adaptuotas knygas, tačiau pabrėžė, kad bendrovė esanti labai įkvėpta galimybės pritaikyti populiarius kūrinius mobiliesiems telefonams. Šiuo metu „Kindle“ elektroninių knygų bibliotekoje yra apie 230 000 pavadinimų knygų.

    Šaltinis: Balsas.lt

Rašyti komentarą

March 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Archyvas

Video reportažas

  • Apklausa

    • Ar reikia šiam tinklapiui forumo?

      Rodyti rezultatus