RSS

„WiMax“ tinkle – didieji Lietuvos miestai

  • Komentarų nėra Komentarai
    Parašyta: 2009 02 17

    wimax_logoAB Lietuvos radijo ir televizijos centras pranešė tęsiantis „WiMax“ technologijos bevielio ryšio tinklo plėtrą ir netrukus pradėsiantis teikti paslaugas Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje.

    Visą šį mėnesį, pasak bendrovės atstovų, yra vykdomi paruošiamieji darbai, o bazinės ryšio stotys šiuose miestuose bus pradėtos montuoti nuo kovo pradžios.

    Už „WiMAX“ projektą atsakingo Telecentro atstovo Mindaugo Kuprio teigimu, jo vystymui yra sutelkti pagrindiniai techniniai bendrovės resursai, o jau atlikti darbai Vilniuje ir įgyta patirtis bei sėkmingi testų rezultatai turėtų leisti paslaugas didžiuosiuose miestuose pradėti teikti jau šį pavasarį.

    „Vilniuje pirmajame pradėjome „WiMAX“ paremto 4G kartos ryšio tinklo statybas, vykdėme technologijos analizę ir kūrėme produktus, kurie atitiktų mūsų šalies interneto rinkos specifiką ir tenkintų vartotojų poreikius“, – bendrovės pranešime cituojamas M. Kuprys.

    Jo teigimu kituose miestuose tinklo statyba bus daug aktyvesnė ir spartesnė, nes iki kovo mėnesio sostinėje bus baigtas antrasis bazinių „WiMAX“ stočių statybos etapas. Tada Vilniuje iš viso bus pastatytos 45 baziėns stotys.

    M. Kuprio teigimu penkiuose didžiausiuose Lietuvos miestuose naujosios kartos „WiMAX“ 4G ryšys atsiras pirmiausia, o netrukus juo naudotis galės Marijampolės, Alytaus, Tauragės ir Utenos gyventojai.

    Kaip ir Vilniuje, kuriame jau buvo atlikti pirmieji „WiMAX“ ryšio bandymai, kituose miestuose vartotojams taip pat bus suteikiama maksimali iki 10 Mb/s greitaveika.

    Bendrovė Telecentras galimybę nemokamai išbandyti „WiMAX“ 4G mobiliojo interneto paslaugą daliai vartotojų, užsiregistravusių bendrovės internetiniame puslapyje, žada suteikti netrukus, sakoma pranešime.

    Šaltinis: Balsas.lt

Rašyti komentarą

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Archyvas

Video reportažas

  • Apklausa

    • Ar reikia šiam tinklapiui forumo?

      Rodyti rezultatus